Back-up maken van een NAS of netwerkmap

Om backup te maken van uw NAS of een netwerkmap heeft u een NAS abonnement nodig. Dit kost € 59,95 per jaar.

Let op: Back-ups worden niet gearchiveerd, maar gesynchroniseerd. U dient ten allen tijde een originele kopie van de gegevens op de oorspronkelijke locatie op het systeem hebben. Als u bestanden van uw computer verwijdert, zullen we de bestanden van de bijbehorende back-up van onze servers na 30 dagen ook verwijderen.

Wilt u alleen backup maken van uw NAS-apparaat? Dan dient u het Anatra desktop software te installeren op uw computer en ten minste één lokale bestand te selecteren voor back-up.

Belangrijk om te weten wanneer u back-up wilt maken van uw NAS:

1. Er is een limiet van 5 TB voor een externe harde schijf inclusief NAS-apparaten en USB-sticks.

2. Het apparaat moet aangesloten zijn wanneer Anatra desktop software actief en opgestart is.

Hoe maakt u backup van uw NAS

Uw NAS apparaat moet eerst als een netwerkschijf toegevoegd worden aan uw computer.

Open Computer en blader via het onderdeel Netwerk (linkerkolom) naar de gedeelde opslagruimte op uw NAS. Klik rechts op de gedeelde bron die u wilt koppelen aan een schijfletter en kies Netwerkverbinding maken. Windows vraagt om een schijfletter op te geven. Kies een zo hoog mogelijke schijfletter, bijvoorbeeld Y of Z. Plaats een vinkje bij Opnieuw verbinding maken bij aanmelden. Hiermee wordt de verbinding naar de NAS automatisch tot stand gebracht tijdens het opstarten van de computer.

Anatra online backup van NAS

Selecteren van mappen/bestanden van uw NAS voor backup

1. Klik op Anatra icoon

2. Klik op ‘’Manage Backups’’

3. Vouw het NAS schijf open door te klikken op '+'

4. Selecteer de bestanden of mappen waarvan u backup wilt maken. Vink niet de hele NAS schijf aan, maar selecteer alleen mappen binnen het NAS-apparaat.

5. klik op OK

Anatra online backup NAS